kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry

  • 0

Deze week is de nationale week zonder vlees. Dus om die week goed af te sluiten, hierbij een recept zonder vlees. Nu is dit op Kruimels & Kaneel niet echt heel bijzonder. De meeste recepten die wij delen zijn zonder vlees. Vroeger dacht ik altijd dat een gerecht zonder vlees niet ‘af’ was, dus koken voor vrienden die vegetarisch aten vond ik heel ingewikkeld. Dit is al lang (echt al heel lang) niet meer zo. Nu eet ik juist heel vaak vegetarisch zonder het zelf door te hebben.

Deze kikkererwtencurry is een goed voorbeeld van een recept waarbij je vlees absoluut niet mist. Kikkererwten zijn een goede vleesvervanger. Er zit net als vlees eiwit, ijzer en vitamine B1 in. Daarbij is dit gerecht in een klein half uur klaar, is het suikervrij en er zit pindakaas in. Succes gegarandeerd!

kikkererwtencurry

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Fruit deze in een grote pan in een grote scheut olijfolie.
  2. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en de spinazie. Als de spinazie is geslonken voeg je de kruiden toe.
  3. Roer de tomatenblokjes en kokosmelk door de groenten. Voeg de pindakaas en kikkererwten toe. Roer goed door en laat ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.