rabarberplaatkoek

Rabarberplaatkoek

  • 1

Met deze rabarberplaatkoek komt er alweer een einde aan onze rabarberweek. Maar, niet getreurd, we hebben nog genoeg ideeën met rabarber, dus dit wordt zeker niet het laatste rabarberrecept dat we gaan plaatsen.

In de plaatkoek vind je opnieuw aardbeien en rabarber, net als in de moes. Ik vind het nu eenmaal een erg lekkere combinatie. Wil je liever wat anders, dan kun je de rabarber bijvoorbeeld ook combineren met stukjes appel of peer. En als je erg van rabarber houdt, kun je ook alleen voor rabarber gaan.

De plaatkoek is het lekkerst op de dag dat je ‘m bakt. Met het bewaren zal het vocht van de rabarber en aardbeien in het deeg trekken en daardoor wordt de plaatkoek wat plakkeriger. De smaak blijft dan wel hetzelfde, en die is verrukkelijk.

Nog één ding: ben je een ik-bak-met-wat-ik-in-huis-heb-persoon (zoals ik), en je hebt geen maizena in huis, vervang dit dan door bloem of aardappelzetmeel. Het is belangrijk dat dit wel wordt toegevoegd, want dit bindt het vrijkomende vocht uit de rabarber en aardbeien.

rabarberplaatkoek

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 cm met bakpapier.
  2. Mix de ingrediënten van het deeg door elkaar en vorm hiervan een deeg. Neem de helft van het deeg bedek de bodem van de vorm hiermee. Gebruik de bolle kant van een lepel of je handen om het aan te drukken (leg de andere helft van het deeg opzij).
  3. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de aardbeien in stukjes. Meng de rabarber en aardbeien met de suiker en de maizena. Verdeel het mengsel over de deegbodem.
  4. Verkruimel de rest van het deeg over het rabarber-aardbeienmengsel.
  5. Zet ongeveer 50 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en snijd de koek in vierkantjes.

Geniet ervan!

4 comments
    • kruimelsenkaneel
      REPLY

      Haha, dankje, dat klinkt als een soort van compliment 😉 Eigenlijk zou je het toch eens moeten proberen hoor!

      En dan horen we natuurlijk graag of het net zo lekker smaakte als het eruit ziet!

  • Miek van Drunen
    REPLY

    Gisteren gemaakt mét en zonder aardbeien. Het is uit de kunst . Heerlijk, likkebaardend lekker allebei overigens.
    De aardbei/ rab zoals mijn zoon dze noemt is zijn rabarbersmaak wel verloren door de sterke aardbeismaak. So watt! Is een aanrader.
    Heb nog extra wat paneermeel( broodgruis) gebruikt uit angst voor nattigheid, maar misschien was dat niet nodig. Dank voor ALLES. Miek

Leave a Reply to kruimelsenkaneel Cancel Reply

Your email address will not be published.