fudge

Fudge

  • 0

Voor je deze fudge gaat maken, moet ik je eigenlijk even waarschuwen. De fudge is namelijk ontzettend lekker en je gaat er sowieso te veel van eten. Daarom is het een goed idee om ze voor Kerst te maken, dan zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen met opmaken 😉 

Wanneer je iets fudge noemt, weet ik niet precies, maar ik vermoed dat dit de snelle en gemakkelijke variant van ‘echte’ fudge is. Wat mij betreft maakt dat niets uit, want deze fudge wordt goddelijk lekker en kost weinig tijd en moeite om te maken. Daar houd ik wel van 😉

De basis van de fudge bestaat uit pure chocolade met gecondenseerde melk (dit hebben ze in de meeste supermarkten wel, meestal bij de kokosmelk of bij de koffiemelk). Eigenlijk kun je er vervolgens alles doorheen roeren wat je lekker vindt, maar omdat de basis behoorlijk zoet is, vind ik het sowieso lekker om er iets zoutigs aan toe te voegen. Het zurige van de cranberries past er ook mooi bij, maar fudge met nootjes en rozijnen is ook erg lekker… dat weet ik toevallig 😉

Met het recept hieronder maak je een flinke hoeveelheid fudge, je kunt het in de koelkast behoorlijk lang goed houden, maar het is ook leuk om er leuke pakketjes van te maken en ze weg te geven.

Enjoy!

Fudge

  1. Bekleed een (oven)schaal met bakpapier. Smelt de pure chocolade met de gecondenseerde melk au bain-marie. Roer af en toe door. Als het mengsel droog wordt, kun je een scheutje melk toevoegen.
  2. Pel ondertussen de pistachenootjes en hak ze samen met de cranberry’s en 40 gram van de witte chocolade in grove stukken.
  3. Haal het mengsel van het vuur als de chocolade helemaal gesmolten is. Roer de cacao, het zout en de gehakte pistachenootjes, cranberry’s en chocolade erdoorheen.
  4. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Smelt de overgebleven witte chocolade en schep deze in een spuitzakje (of boterhamzakje). Spuit de chocolade over de fudge, in een patroontje dat je zelf leuk vindt 😉
  5. Zet de fudge minimaal 3 uur in de koelkast om stevig te worden. Snijd daarna in (kleine) blokjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.