citroenmaanzaadmuffins

Lemon poppy muffins

  • 0

De naam van deze leuke cakejes brengt je meteen in de goede stemming; ‘lemon poppy muffins’, dat klinkt toch lekker vrolijk en springerig? 🙂 Net als de lente, en hupsende lammetjes en schattige bloesempjes. Ideaal dus om dit weekend te maken, als de temperaturen weer omhoog gaan!

Ook qua smaak zijn de muffins heel geschikt voor de lente. Door de citroen zijn ze lekker fris en de maanzaadjes zorgen voor een knapperig effect. Uitermate geschikt voor een high tea, maar ook bij de koffie of gewoon als tussendoortje zullen we ze niet afraden.

Zonder glazuur zijn de muffins ook lekker, maar mét zorg je wel voor de kers op de taart.

Smakelijk en geniet van de zon… en de muffins!

lemon poppy muffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de holtes van het muffinbakblik in.
  2. Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe. Als de eieren helemaal zijn opgenomen in het beslag, voeg je het vanille-extract, de citroenrasp en bijna al het citroensap toe (laat 2 eetl. over!). Spatel bloem, bakpoeder, zout en maanzaad door het beslag. Roer ten slotte de Griekse yoghurt erdoorheen.
  3. Verdeel het beslag over het muffinbakblik. Bak de muffins in 18-20 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Meng voor het glazuur het overgebleven citroensap met de poedersuiker. Verdeel over de muffins.

Smullen maar!

 

3 comments
  • Marjolein
    REPLY

    Zo, die zien er leuk uit! Zou je, als je niet van maanzaad houdt, dat nog ergens door moeten vervangen, of zou je het dan gewoon weglaten?
    Groetjes Marjolein

    • kruimelsenkaneel
      REPLY

      Ha Marjolein,
      dankje!

      Dat is een lastige, want de maanzaadjes zorgen wel voor het knapperige ‘special effect’. Misschien kun je het door chiazaadjes vervangen? Of gewoon weglaten inderdaad, dan houd je ook heel lekkere muffins over 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.