kletskop

Kletskoppen

  • 0

Zelfgemaakt is altijd lekkerder! Ook bij koekjes, misschien zelfs juist bij koekjes. Het kost meer tijd, meer moeite en waarschijnlijk ook meer geld, maar daar krijg je dan ook de allerlekkerste koekjes voor terug.

Het is niet helemaal duidelijk waar de naam kletskoppen vandaan komt. Misschien heten de koekjes zo omdat het beslag in hoopjes op de bakplaat ‘gekletst’ wordt, of misschien omdat ze veel bij theekransjes gegeten werden, waar de dames lekker kwamen kletsen. Of misschien zijn dat allebei wel kletsverhalen…

De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen en kunnen dan nog in een andere vorm gedrukt worden. Opgerold zijn ze leuk om in een ijscoupe te steken. Of vorm er een klein bakje van, waar je een beetje ijs, yoghurt of slagroom in schept. Lekker!

kletskoppen

  1. Smelt de boter.
  2. Meng de suiker met het water. Doe de boter en de bloem erbij. Roer ook de geschaafde amandelen erdoor.
  3. Zet het mengsel een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Maak van het deeg kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ongeveer 8 cm tussen de hoopjes over, omdat de kletskoppen in de oven anders helemaal in elkaar over vloeien.
  6. Zet 10 minuten in de oven. Laat ze hierna afkoelen tot ze hard zijn.

Lekker bij de thee, maar ook lekker met ijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.